

PROGRAMME

TIME		DAY 1	
30 mins	8:30 – 9:00	REGISTRATION	
10 mins	9:00 – 9:10	Welcome Address	Beverley Clark Director, Clarks Attorneys
30 mins	9:10 – 9:40	Keynote address Advocacy Skills Training for Advocates and Attorneys	The Honourable Judge Sharise Weiner
10 mins	9:40 – 9:50	Q & A	
60 mins	9:50 – 10:50	New Developments and Challenges in Parenting Coordination in SA	Dr Lynette Roux Clinical Psychologist & Professor Leentjie De Jong University of Limpopo
10 mins	10:50 - 11:00	Q & A	
15 mins	11:00 – 11:15	Coffee / Tea	
30 mins	11:15 – 11:45	South African Standards of Practice for Forensic Report Writing	Dr Astrid Martalas Psychologist & Esna Bruwer Social Worker
10 mins	11:45 – 11:55	Q & A	
30 mins	11:55 – 12:25	Sub Rosa: How Systematic Failures and Hidden Agendas Can Erode Children's Constitutional Rights to Family	Debbie Wybrow Attorney, Wybrow Oliver Attorneys
10 mins	12:25 – 12:35	Q & A	
30 mins	12:35 – 13:05	Finding Your Inner Masai - The Fight for our Children	Pippa Jarvis Head of the TLC Children's Home



PROGRAMME

TIME			
60 mins	13:05 – 14:05	Lunch	
10 mins	14:05 – 14:15	Survive to Thrive: The Samantha Wade Story	Samantha Wade Founder Nova Bellator
60 mins	14:15 – 14:15	The Great Case Law Update & Debate	Liezl Haupt SC Advocate, Pretoria Bar
30 mins	15:15 – 15:45	The Sorry Plight of South African Antenuptial Contracts: Implications in our Jurisdiction and in Foreign Jurisdictions	Janet McCurdie SC Advocate, Cape Bar
10 mins	15:45 – 15:55	Q & A	
15 mins	15:55 – 16:10	Coffee / Tea	
30 mins	16:10 – 16:40	The Constitutionality of the Limitation of Judicial Discretion in terms of S7(3)(a) of the Divorce Act	Professor Elsje Bonthuys Wits University
10 mins	16:40 – 16:50	Q & A	
30 mins	16:50 – 17:20	A Child Centred Approach to Parental Alienation: Listening to Children Lacking Independence	Professor Michael Saini University of Toronto
10 mins	17:20 – 17:30	Q & A	



PROGRAMME

TIME		DAY 2	
30 mins	8:30 – 9:00	REGISTRATION	
60 mins	09:00 – 10:00	False Allegations of Child Sexual Abuse in Divorce Proceedings	Professor Tanya Robinson University of KwaZulu-Natal North-West University
10 mins	10:00 – 10:10	Q & A	
30 mins	10:10 – 10:40	Relocation of Families with Specific Reference to Minor Children	Professor Wesahl Domingo Executive Dean, Faculty of Law, UJ & Law Reform Commissioner
10 mins	10:40 – 10:50	Q & A	
60 mins	10:50 – 11:50	Denial, Defences & Delusions - An overview of Addictive Illness	Laura Edmonds Social Worker
10 mins	11:50 – 12:00	Q & A	
15 mins	12:00 – 12:15	Coffee / Tea	
30 mins	12:15 – 12:45	Curators Ad Litem to Minors in Parental Disputes: When Children Fall Victim to Circumstances Their Parents Created	Melanie Holderness Advocate, Cape Bar & Sarita Liebenberg Advocate, Johannesburg Bar
30 mins	12:45 – 13:15	Child Participation: When should it start?	Elizabeth Nieuwoudt Advocate, Legal Aid South Africa
10 mins	13:15 – 13:25	Q & A	
30 mins	13:25 – 13:55	Best Interests of the Child - A Principle or a Right?	Karabo Ozah Attorney, Head of the Centre for Child Law, UP
5 mins	13:55 – 14:00	Close of Conference	Sithembiso Mabaso Director, Clarks Attorneys